SINGAPORE
15 juli 2009 - Singapore, Singapore
Op donderdag 9 juli is het weer zo ver om met mijn 2e deel van mijn reis te beginnen. Het was heerlijk om weer in Nederland te zijn en iedereen te zien, maar de reis gaat door. Ik vlieg om 11.30 uur dus papa en ik gaan op tijd richting Schiphol. Eerst ingecheckt en daarna nog even een inenting halen. Daarna lekker een bakkie gedaan en dan sluiten Eelco, Sanne en Marja zich bij ons aan en drinken we nog wat meer koffie/thee. Daarna naar de douane en afscheid genomen: erg fijn om jullie nog ff te zien daar !!!. Mama nog even over de telefoon gesproken. Door de douane en naar de gate. Helaas is de vlucht zo vol dat ik geen mogelijkheid heb om een stoel bij de nooduitgang te regelen, beetje jammer. Om 11.30 uur stijgen we op voor een reis van 12,5 uur. De reis verloopt perfect en de service van Singapore Airlines is werkelijk uitmuntend. Een aantal films gekeken en (helaas) maar 1 uurtje geslapen. Naast mij zit een Nederlands stel, Bart en Jacqueline, gezellig mee gekletst. In Singapore aangekomen gaan ik samen met Bart en Jacqueline naar Boat Qauy (down town) om wat te drinken. Het is dan 8 uur ’s morgens (10-7) maar voor ons voelt het als midden in de nacht. We drinken dus lekker nog even een paar biertjes. Daarna door naar Chinatown en daar samen geluncht. Na het eten nemen we afscheid en ga ik met de metro naar mij hostel in Little India. Het hostel is goed gelegen en de stad is dan ook te voet of met de metro heel goed te bereiken. Ik check in en krijg een bed toegewezen in een 3 persoons dormroom, top! Mijn idee is om de hele dag op te blijven om zo snel mogelijk van mij jetlag af te zijn, maar ’s middags rond een uur of 3 kijk ik bijna scheel van de vermoeidheid en ga toch een uurtje op bed liggen.
Aan het eind van de middag even rondgewandeld in Little India, prachtig, ik kan me voorstellen dat het er ook zo aan toe gaat in India, overal stalletjes met levensmiddelen, straathandelaren en eettentjes. Terug bij het hostel lekker even op het terrasje aan de straat gezeten. Daar raak ik aan de praat met Daniëla en Marion, 2 Oostenrijkse meiden. We besluiten met z’n 3en naar de stad te gaan om wat te eten. We duiken op Orchard Road een Food Court in en eten daar wat (spot goedkoop, S$ 5,- per maaltijd = € 2,50) Daarna lopen we richting de universiteit waar een openlucht Night Festival is met een schitterende licht/vuurwerk en theatervoorstelling is. Aan het eind van de avond terug naar het hostel en drinken nog wat op het terras.
Op zaterdag 11-7 een beetje uitgeslapen en naar Orchard Road gegaan. Dit is het Shopping District, een en al gigantisch shopping malls, erg leuk om doorheen te struinen. Aan het eind van de middag naar de bios geweest en Transformers 2 gezien, errug gaaf :-) Ik eet een hapje en ga terug naar het hostel waar ik weer lekker op het terrasje en biertje neem. Daar ontmoet ik 2 Engelse meiden, Sharon en Marion, die net in Singapore zijn aangekomen. Het is zo gezellig dat we de hele nacht op het terras zitten te kletsen. Kennelijk ben ik nog zo uit mijn ritme dat ik niet moe wordt. Uiteindelijk kunnen we om 7.30 uur ontbijten en hebben we dus nog niet geslapen….. Na het ontbijt ga ik douchen en nog even achter mijn pc zitten. Sharon en Marion gaan de stad in. Ik besluit toch nog even te gaan tukken en wordt om 1 uur wakker. Daarna naar Chinatown geweest, lekker rondgekeken en een prachtige Chinese tempel bezocht. Nog wat gegeten en via de Boat Quay terug naar het hostel.
Op maandag 13-7 redelijk op tijd op en ’s ochtends het Singapore National Museum bekeken met een mooie expositie over het ontstaan van Singapore en de ontwikkeling tot nu toe. ’s Middags nog even de stad verkent, Sushi gegeten en terug naar het hostel om nog even te relaxen. Dinsdag aan het eind van de ochtend naar Sentosa, een eiland voor de kust van Singapore gegaan. Met de kabelbaan vanaf de 15e verdieping van een kantoor overgestoken en genoten van het mooie uitzicht over de stad en de haven. Op Sentosa lekker op het strand gelegen en wat gezommen. Aan het eind van de middag de kabelbaan weer terug, Indonesisch gegeten en naar de animatiefilm Ice Age 3 in 3D geweest. Op de terugweg naar het hostel mezelf flink verwent met het kopen van een prachtig horloge ;-) Terug in het hostel een heleboel leuke mensen ontmoet. Marjolein, Anne, Rianne en Willy uit Nederland, Toby uit Duitsland en Michael uit Polen. De hele avond mee op het terras gezeten. De volgende dag (15-7) gaan we met z’n allen naar het strand op Sentosa (ja, weer). Erg gezellig, lekker op het eiland rondgebanjerd en aan het eind van de middag terug naar het hostel. Nog een paar mensen opgepikt en uit eten geweest in Chinatown. Willy blijkt vloeiend Chinees te spreken en we hebben de grootste lol als ze alles in het Chinees bestelt. Later op de avond met de groep naar een discotheek en uiteindelijk zijn we pas om 4.30 uur weer terug bij het hostel. Omdat ik om 7.30 uur op het vliegveld moet zijn blijf ik maar op, pak mijn spullen in neem nog een douche, neem afscheid van iedereen en ga met mijn brakke kop naar het vliegveld waar ik om 9.45 uur verstrek naar Manado op Sulawesi, om daar met de boot naar Bunaken, een paradijselijk eiland te gaan, maar daarover later meer.
Al met al een fantastische start van mijn 2e trip !!! en geen zorgen hoor, ik zit een heel eind van de bomaanslagen in Jakarta vandaan, maar ik ga extra oppassen !!
Trouwens, ik heb nog wat foto’s van Australië toegevoegd, maar omdat de internetverbinding hier op Bunaken zo traag is kan ik hier niet de laatste foto’s van Australië en van Singapore uploaden, dus die volgen later.
Dikke kus voor iedereen en ik hoop jullie snel van al mijn duikavonturen te kunnen vertellen.

Leuk om je verhaal te lezen! Vet he Ice Age in 3D te zien, wij zijn gisteren geweest! ;-) Is weer op een hele andere manier een film bekijken!
Je vermaakt je alweer goed en je hebt zo te lezen weer leuke mensen ontmoet! Jij gaat je 2de deel van je trip helemaal vermaken!!
Veel plezier met duiken!!!
Dikke kus Sanne
Dikke kus Marja M
steeds leuk al jouw verhalen te lezen. Je geniet nog steeds, heel goed. Door al die andere jongelui te ontmoeten krijg je een andere kijk op alles!!!
Geniet van alles.
Ik maak het goed. Ik ben net een weekje naar Chicago geweest. Een kennis woont daar, die ik van Aruba ken.
30 September vlieg ik naar Holland en blijf dan 2 maanden daar. Dit jaar rond 25 October wil ik een trip naar Israel maken, vanuit Holland.
Tot e-mailen, huggie, Yvonne.
We hebben net, illegaal, je verhaal over Singapore gelezen. Er waren heel herkenbare stukken bij. Leuk! Het gaat weer als tijdens het 1e deel, je vermaakt je prima. Je hebt een horloge gekocht, kan je daar ook onderwaterfoto's mee maken? Dat zou handig zijn.
Het is weer heerlijk in Baarle met redelijk goed weer.
Liefs van mam en pap.
garoeten, auke
Dit is een goed begin van het 2e deel van je reis. Leuk dat je alweer mensen hebt ontmoet waar je leuke dingen mee kunt doen. Goede reis verder en veel plezier. Tot het volgende bericht.
Liefs
Marjo
kus, eel
Wauw, wat waanzinnig ! Blijf ervan genieten, zou ik zeggen.
Bij gelegenheid ga ik je hele tour weer geografisch volgen, dan geniet ik nog meer met je mee.
Veel liefs en warme knuffel van Jannie.
Leuk, om weer iets van je avonturen te lezen.Ga er maar weer voor!
Singapore, klinkt erg gezellig en ook mooi. Het klinkt allemaal wel westers maar je proeft toch wel de Orient.
Wij waren vorige week in Berlijn en hebben daar genoten van alle
verschillende sfeertjes.Ons appart. was vlak naast het Joods herdenkings monument en zo wat boven de bunker van Hitler.
Wat een geschiedenis! Je kent wel veel feiten. Maar zo dicht met je neus erboven op is toch heel indringend. San fijne tijd in Indon.
Liefs, ook van Theo, Mieke.
Het was trouwens leuk je weer ff te zien tijdens je korte stop in nl. Goed te lezen dat je het weer naar je zin hebt. Wij zijn net terug van vakantie en zien dat je inmiddels op de Bunaken bent aangeland. Of het dan ook nog veel zin heeft om onze tip voor een verblijfplaats aldaar nog te geven weten we niet maar hierbij alsnog. Wij hebben toen gezeten bij de Australier Terry en zijn nederlandse vrouw. Het resort heet Seabreeze-Resort en zeker onze honeymoonsuite was super. Huisje direct aan het water met een prieeltje boven zee. Zij hebben ook de beste boten om mee te gaan duiken en/of snorkelen (geel/groen/wit en met haaientanden. Verder hebben wij ook nog een mooi resort gehad aan de overkant van het water in de voorstad van Manado. Daar zaten we in een "luxe" resort van wederom een australier en dit heette Tasik Ria. Lekker eten, mogelijk tot massage, eigen duik boten en gelegen in een mooi park met zwembaden.
Veel plezier verder in Indonesie en als je nog evt. vragen hebt over verblijf op Sulawesi, mail dan even misschien kunnen we je aan een goed adres helpen of een leuke plaats/gebied om te bezoeken?
Groeten, Mark en Astrid
Bijzonder en leuk om zo je reisverslagen te lezen. Lijkt me dat je erg geniet en een hoop ervaringen op doet. Zou zo met je willen ruilen!
Wij gaan over een paar weken verhuizen naar Alkmaar, naar een heerlijk groot huis waar alle kids een eigen kamer gaan krijgen. Kom maar kijken als je weer in NL bent. (wanneer is dat?)
Hartelijke groeten, Johanneke