Australie: van de Gold Coast naar Magnetic Island

12 mei 2009 - Magnetic Island, Australië

Op donderdag 16-4 ’s morgens weer terug in The Gold Coast waar ik een hostel heb geboekt in Coolengatta, een kustplaatsje vlak onder Surfers Paradise. Het is een prima hostel en een heel relaxed plaatsje met prachtige stranden. Onder het hostel zit een goede bar en een nachtclub, dus prima toeven zou ik zeggen ;-) Ik heb eigenlijk niet zo heel veel uitgevoerd in Coolengatta behalve lekker naar het strand gaan en zwemmen in de zee, en nee, niet eens nog een keer gesurft, ondanks dat het daar bekend om staat. Ook nog een middag/avond naar Surfers Paradise geweest, wat een plaats is dat zeg. Alleen maar hoogbouw, fastfood en nightclubs. Ik ben echt blij dat ik daar niet mijn hostel had geboekt.

Daarna met de bus door naar Brisbane (20-4). Mijn hostel ligt op loopafstand van het centrum en de mooie Southbank. Brisbane is een leuke en bruisende stad die doorsneden wordt door een rivier. Te voet de rivier een stuk afgelopen en met de ferry weer terug naar het centrum. Omdat Brisbane een stuk landinwaarts ligt is en net naast de rivier aan een mooie boulevard een strand en zwembad gemaakt waar het op de warme dagen behoorlijk druk is. Me heerlijk vermaakt en leuke mensen ontmoet :)

Op 23-4 met de bus door naar Noosa waar ik van plan ben om 2 dagen te blijven. Samen met 2 Nederlandse meiden, Christel en Karin, op de sunset cruise gegaan, erg gezellig. In het hostel kom ik ook Vivian tegen, een meisje uit Den Haag. Ze heeft een self-drive 4x4 geboekt voor Fraser, vanuit Rainbow Beach, en omdat het goed klikt besluit ik mijn verblijf in Noosa een dag in te korten en met haar mee te gaan naar Rainbow Beach (24-4). We verblijven in Fraser on Rainbow, een heel leuk hostel met iedere avond live muziek.

De volgende ochtend is het tijd om naar Fraser te gaan. Fraser is een groot zandeiland voor de kust dat op de lijst van wereld erfgoed staat. De avond er voor doen we eerst inkopen met de groep van 10 man en dan in de 4x4 naar de pont. We rijden met 2 auto’s, de onze met 10 man en de andere met 11 man. Ik doe het meeste rijwerk, heerlijk over kleine zandweggetjes en over het strand. We hebben een leuke groep met een groepje van 6 waarmee het erg goed klikt: Vivian, Naomi, Robert, Nick, Lotti en ik. Het eiland is prachtig, veel regenwouden en schitterende kristal heldere meren. De eerste dag rijden we langs 2 meren Lake Boomanjin en Lake Birrabeen en kamperen ’s avonds op een camping in Central Station. BBQ als avondeten, lekker gezond! De volgende ochtend op tijd weer door naar Lake Mackenzie en door naar het strand om daar te kamperen. We vinden een mooie plek net van het strand in de duinen waar we kamp opslaan. Ze hebben ons van te voren gewaarschuwd voor Dingo’s, een soort wilde hond die veel voorkomt op Fraser. We eten pasta en ’s avonds (uiteraard) veel drankspelletjes. Zo nu en dan komt een dingo checken of er wat te eten te vinden is, erg grappig, want ze zijn helemaal niet zo angst aanjagend. Ze zijn eigenlijk heel schuw en alleen maar uit op het stelen van een makkelijk maaltje. De volgende ochtend vroeg op (6 uur) voor de zonsopgang op het strand. Na een relaxt ontbijt pakken we de spullen weer in om over het strand naar het volgende meer, lake Wabby, bij de hoge zandduinen te gaan. Erg mooi. Daarna via het strand weer terug naar de pont om weer naar het hostel terug te gaan waar we ’s middags op 27-4  aankomen, uitpakken, opruimen en de auto met de kampeerspullen weer terug brengen. ’s Avond eerst met z’n 4-en uit eten en daarna in het hostel weer lekker naar live muziek geluisterd. De volgende ochtend (28-4) naar het strand met Vivian en Naomi, lekker relaxt. Vivian en Naomi vertrekken in de middag en ik blijf nog een dag in Rainbow Beach.

De volgende dag doe ik niet zo veel, een lange strandwandeling gemaakt en daarna lekker rustig aan gedaan. ’s Avond in het bar van het hostel raak ik aan de praat met Katrin, een meisje uit Berlijn. Het is zo gezellig dat ze haar bus naar Hervey Bay mist en nog een nacht in Rainbow moet blijven. We regelen de OZ bus voor de volgende ochtend en ze stelt haar trip naar Fraser 1 dag uit. Die avond lopen we vergeefs het dorp door om een restaurantje te vinden…. Gek genoeg sluit hier alles zo ongeveer om 8 uur. Uit eindelijk kunnen we nog net een pizza halen. Daarna natuurlijk weer de kroeg in.

Op 30-4 in de ochtend met de OZ bus naar Hervey Bay waar we een heerlijke dag aan het strand hebben. De dag erna gaat Katrin naar Fraser voor haar 3 daagse tocht en ik ga met de OZ bus door naar 1770/Agnes Waters waar ik incheck bij Coolbananas Hostel, echt een top hostel. Meteen een goede klik met de mensen die er al een hele tijd verblijven en daar werken!!!! Helemaal goed. Ik heb op mijn programma staan om hier een paar dagen te blijven en een paar leuke activiteiten te gaan doen. Het idee is om een dag te gaan duiken, maar helaas staat er te veel wind dus dat kan niet door gaan. Vervolgens een rondvlucht geboekt maar die kan ook niet door gaan vanwege het weer…… Wel een leuke kanotocht gemaakt met Hannah, een Duits meisje en Brenda (uit het westland). Erg gezellig, en toch nog wat gedaan.

Op 4-5 komt Katrin ook aan in 1770 en de volgende ochtend gaan we samen door met de OZ bus naar Kroombit, een cattlefarm. Hier hebben we een uitgebreid programma. Eerst te paard een kudde geiten bij elkaar brengen. Daarna lassowerpen, kleiduiven schieten en geitenrodeo…. Een geit vangen, op zijn zij leggen en “zogenaamd brandmerken”. Erg grappig. ’s Avonds na het eten moeten we ons allemaal verkleden…. echt, een van mijn favoriete bezigheden, not… maar ook ik ontkom er niet aan, en vervolgens leren met de zweep om te gaan en natuurlijk weer de nodige drankjes.

De volgende ochtend moeten we weer vroeg op om de hele dag in de bus te zitten naar Airlie Beach, 10 uur rijden. Een paar dagen in Airlie Beach gezeten met Katrin rondgehangen en op vrijdag 8-5 komt Jo naar me toe om samen een zeil/duik cruize te maken op de Whitsundays, een eilanden groep hier voor de kust, in het midden van The Great Barrier Reef !!!! Op zaterdagmiddag gaan we de boot op. Een zeiljacht met plaats voor 10 man en 2 crew. Een hele gezellige groep. Alles is goed verzorgd, alleen het weer laat het een beetje afweten. Veel bewolking en regen gehad. De eerste dag naar Hook Island gevaren. Lekker gesnorkeld op een koraalrif en daarna een rustige baai opgezocht om uit de wind te overnachten. De volgende ochtend vroeg weer op en als eerst schip de baai uit. Doorgevaren naar Whitehaven Beach op Whitsunday Island, een van de mooiste zandstranden van de eilanden. Helaas is het te bewolkt om dit echt tot zijn recht te laten komen. Daarna doorgevaren naar de noordzijde van Hook Ilsand en een mooie snorkel en duikspot gevonden. Omdat we zelf geen duikuitrusting aan boord hebben moeten we kijken of er ruimte is om met een andere boot mee te kunnen voor de duiktocht. Na veel navragen is er eindelijk een boot die gelegenheid heeft. Jo en ik kunnen met 2 anderen mee onder water. Heerlijk om eindelijk weer te duiken. Prachtig rif, maar het zicht is niet al te best, ach, je kan ook niet alles hebben. Na de duik doorgevaren naar de volgende baai om daar te overnachten. Op maandagochtend de terugtocht naar Airlie Beach. Daar hebben we een auto gehuurd om naar Townsville te rijden. We kunnen niet met de bus omdat Jo dan haar vliegtuig niet haalt. We geven Katrin ook een lift en aan het begin van de avond komen we in Townsvilla aan en zetten Katrin af bij de ferry. Ik rij samen met Jo door naar het vliegveld, we leveren de auto in en dan is het voor de zoveelste keer tijd voor afscheid. Raar genoeg kan dit zomaar de laatste keer zijn dat we afscheid nemen. Jo op het vliegtuig naar Melbourne en ik met de shuttlebus naar de ferry om naar Magnetic Island te gaan. Daar ontmoet ik Katrin weer in het hostel. Een rustige avond met een paar biertjes na een paar dagen van inspanning en weinig slaap.

Vanochtend (12-5) is Katrin weer op de bus gestapt om door te reizen naar Cairns. Ik blijf nog een paar dagen op Magnetic Island en ga kijken of ik nog ergens een mooie duik kan maken.

Zo, dat was weer een enorm verhaal en het is me weer niet gelukt om eerder een update te geven…. Sorry ;-) Tot snel dan maar weer en ik kijk uit naar jullie reacties.

Dikke Kus, Sander

De foto's volgen zo snel mogelijk :)

1. Chris:
    Hey Don Juan,
    Weetje, hoe minder je schrijft hoe leuker je het vermoedelijk hebt. Die verhalen worden steeds mooier, niet vanwege jouw groeiende literaire kwaliteiten maar omdat je het duidelijk erg naar je zin hebt. (correct me if I'm wrong) Wie zijn al die vrouwen snoepkont?
    Ik mis je nog steeds.
  2. yvonne Mitchell:
    Dear Sander,
    wat geniet je toch. Ik vind het altijd zoooo leuk om je reisverhalen te lezen. Geniet er van. Leuk, dat je fijne jonge mensen op je pad tegen komt, dat is belangrijk.
    Hier staat alles vol op in de blooi, de natuur is prachtig momenteel. Spoedig wordt het zwembad geopend, maar het moet eerst nog wat warmer worden.
    Sanders kun je mij de naam van dat hotelletje opsturen waar je was in Jamaica in Negril? Ik zou dat op prijsstellen.
    Wel, geniet van alles het leven is waardevol en keep in touch, een warm huggie van mij, Yvonne in The States.
  3. Nicole:
    Hoi San,

Ik sluit me helemaal aan bij Chris. Je hebt het vast erg goed naar je zin dat je zo weinig schrijft. Maar wel een beetje jammer hoor als je zoooooooo lang niets van je laat horen. Gave foto's trouwens.

Dag broerke,
    Nicole
  4. Egrit:
    13 mei 2009
    hé lief! Ben jij die hunk!?! Haha staat je goed al dat reizen. Je ziet er uiterst ontspannen uit.... Leuk dat je hetzelfde tripje aan het doen bent. Fraser, whitsundays, magnetic island.. koala's toch? of vlakbij? Ik weet nog dat wij er toen een aantal hebben gezien. Ik was daar met een engelsman als ik me niet vergis:-) Heerlijk vond ik al die tripjes en je ontmoet of elke keer dezelfde mensen of je ziet ze maar 1x omdat ze de andere kant opreizen. Fijn dat de tijd nu rustig aan doet, vind je niet? Al een paar maanden weg, maar ook nog heerlijk een heleboel te gaan. Je krijgt een dikke kus van Finn, hij is morgen precies een 1/2 jaar oud en een echte bink (foto's via je email) en van ons beide een grote hug en een zoen. We zijn trots op je! Peer en Eeg, carpediem (you get it now!)
  5. mieke Grundemann:
    14 mei 2009
    Hoi San, Wij horen allemaal bekende namen voorbijkomen uit de tijd van Simone en Caroline. Mooie foto's! Het lijkt wel een paradijsje.
    En ja, dan komen er ook nog allemaal van die leuke mensen voorbij.Klinkt allemaal erg gezellig! Dus we hoeven niet te vragen
    of je al heimwee hebt. Hoor je daar nog wel eens nieuws uit de andere kant van de wereld?
    Je ziet er wel stoer uit met een baard! Liefs Theo en Mieke